Prata i grupp

Ni vet den där tjejen som har ångest flera veckor innan en redovisning i skolan och ibland stannar hemma och hoppas på att man slipper redovisa nästa gång? Ni vet den där tjejen som läser direkt ifrån pappret utan att kolla upp en enda gång och händerna skakar för hon är så nervös? Ni vet den där tjejen som alltid väntar till sist för hon vågar inte ta steget att redovisa först även om de hade varit skönt att bli av med de? Ni vet den där tjejen som alltid får ont i magen så fort läraren presenterar de nya ämnet man skulle jobba med och de avslutas med redovisning? Den tjejen va jag i skolan! De värsta jag visste va att stå framför min klass, både i grundskolan och gymnasiet och prata. Jag mådde verkligen såå så dåligt – utan att överdriva! De va de värsta jag visste men jag va inte ensam om att tycka så vilket gjorde de lite lättare.

♡ ♡ ♡

Efter min sista redovisning i skolan tänkte jag för mig själv att ” jag ska aldrig mer stå inför en grupp människor och prata, äntligen de va sista gången ” Eftersom att de va så galet jobbigt för mig just för att jag var så pass osäker med mig själv. Åren efter gymnasiet har gjort mig väldigt stark och jag har utvecklats jättemycket. I dagsläget står jag inför ca 30-40 personer och leder ett vattengympa pass på 50 minuter. I början va de också jobbigt, att vänja sig vid så många ögon som stirrar på en. De va riktigt obehagligt men har lärt mig sjukt mycket utav min kollega och tack vare honom har jag blivit mycket mer bekväm i situationen och att prata inför så många människor.

Att göra något som man hatade för bara några år sedan till att gilla de är ett riktigt stort steg för mig men jag vet ju faktiskt inte hur de skulle vara för mig att redovisa om ett speciellt ämne som i skolan idag. Skulle tippa på lite mer självsäker och mer påläst om de jag skrivit så man kan allt utantill än att stå där framme och inte ha någon aning om vad man egentligen pratar om. Jag är så otroligt stolt över mig själv, att jag ens gick upp och höll i ett pass och fortsatte även om de va lite jobbigt. Idag är de busenkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *