Akuten & SÖS

Fy vilken helvetes helg (ursäkta språket) och början på denna vecka. Vissa utav er som följer mig på snap har förmodligen redan sett att jag tillbringat många timmar på Akuten och SÖS, därav den dåliga uppdateringen och varför jag inte varit så aktiv. Jag tänkte iallafall förklara för er vad som hänt då de är många som frågat och jag känner att jag vill berätta hur jag mår och hur allt har gått. Jag får egentligen inte sitta vid datorn för läkaren men skrev i mobilen under tidens gång igår och påvägen hem imorse för att underlätta hela processen med att göra inlägget nu så snabbt som möjligt!

● ● ●

I torsdags vaknade jag upp och hade riktigt ont i nacken, såklart tänkte jag bara att ”jag sovit konstigt” Dagen efter upptäckte jag en knöl på halsen och blev lite orolig. De första som slog mig va cancer vilket gjorde mig ännu mer orolig men jag fick sen veta under mitt jobbpass att de inte va den typ av knöl för att de skulle kunna vara det vilket gjorde att jag verkligen andades ut och kunde slappna av någorlunda bra.
Inte nog med knölen så blev jag riktigt yr, min balans blev jättedålig och jag till och med ramlade när jag skulle byta om på jobbet. Men då tänkte jag bara att det var pga att jag inte ätit frukost men så va inte fallet, de pågick under hela dagen – lite till och från! I söndags vaknade jag upp och mådde sååå så dåligt. Ont i hela kroppen, huvudvärk som inte går att beskriva, svettades och frös var och varannan sekund, illamående så jag nästan höll på att spy, mina ögon hängde inte med när jag kollade åt olika håll, domningar i fingrarna lite då och då och yrsel. Detta har fortsatt i några dagar men till och från, efter söndags har de blivit mycket bättre men fortfarande inte 100% okej. Påväg till akuten i Nynäshamn igår kändes de som att marken rörde sig vilket va en sjukt obehaglig känsla. Väl på akuten så fick jag göra massa tester. Via dem proverna såg ingenting konstigt ut bortsett från att jag hade hög feber. Fick en remiss in till SÖS så dem kunde kolla vidare på vad de kan vara. Efter 7 timmars väntetid, 4 blodprov och ett ryggmärgsprov fick jag åka hem för att komma tillbaka tidigt på morgonen för att prata med en neurolog och få veta vad allt kunde bero på.
 
När jag fick reda på att jag skulle ta ett prov i ryggen så bröt jag ihop, tårarna slutade inte rinna. Jag blev jättejätte rädd och ville verkligen inte göra de. Det kändes alldeles för läskigt och efter redan 2 blodprov som jag tycker är riktigt jobbigt kände jag bara nej! Men för att utesluta vissa sjukdommar så slutade det med att jag tog de här provet, gråtandes. Obehagligt kan jag säga att de va men så ont som jag trodde att de skulle göra gjorde de inte. Direkt efter de fick jag ta ett till blodprov som misslyckades och hon behövde göra om. Därefter fick jag åka hem efter som sagt 7 timmar på akuten… Allt detta har varit väldigt tungt och jobbigt psykist. De har tagit så otroligt mycket på krafterna vilket gör att jag inte har speciellt mycket ork i kroppen. Framförallt när inte alla symptom är borta än men de är på bättringsvägen och jag känner mig betydligt mycket bättre idag än vad jag gjort tidigare!
♡ ♡ ♡
Klockan ringde på 5.30 imorse. Åkte tillbaka till sjukhuset för att få veta svaren på proverna och de va sååå skönt att få höra att jag inte hade hjärnhinneinflammation, jag hade endast fått något slags virus. Åkte därifrån med goda nyheter om att de inte va värre. Dem kunde tyvärr inte göra något åt kvarstående problem men sängen med en stor kopp te, ipren och om huvudvärken klarar de en film eller två lär nog göra så jag blir frisk snart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *